Për PEN

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatar (PEN) është organizatë rinore jo-qeveritare dhe jo-profitabile që ka për qëllim fuqizimin e të rinjëve/rejave që të veprojnë si agjentë/e të ndryshimit shoqëror. PEN punon në tërë Kosovën, respektivisht në 36 komuna në Kosovë dhe ka më shumë se 4000 vullnetarë/e apo edukatorë/e bashkmoshatarë, që përfaqësohen nga koordinatorët/et komunal në Kuvendin e PEN. PEN drejtohet nga Kuvendi i Anëtarëve, Drejtori Ekzekutiv dhe punëtorët/et, si dhe Bordi Drejtues.

Synimi i PEN është të fuqizoj të rinjtë dhe të rejat pa dallim gjinie, etniciteti, feje, seksualiteti apo kategori tjera shoqërore, përmes programeve të lidershipit duke promovuar qytetarinë aktive dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut. Programet e PEN fokusohen në punësimin dhe aftësimin e të rinjëve dhe të rejave, vullnetarizmin, barazinë gjinore, inovacionin shoqëror, mbrojtjen e ambientit dhe jetesën e shëndetshme dhe pa dhunë.

  • Audiencë e arritur
  • Edukatorë/e bashkëmoshatarë/e
  • Trajnime/punëtori
  • Kampanja

Puno me ne

Projektet

Projektet në vazhdim

Completed Projects

Projekte të përfunduara

Completed Projects

Ngjarjet

3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Sot më 16 Nëntor 2017 u mbajt takimi me nxënës dhe profesorë të shkollës së Sociologjisë "Mileniumi i Tretë" në zyrën e PEN.

Ndër temat që u diskutuan sot ishin dhe veprimtarija e ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Më 15 Nëntor 2017 u mbajt trajnimi me mësimdhënësit/et e Shkollës së Mesme të Ulët “Musa Zajmi” në Gjilan.

Ky trajnim kishte për qëllim vetëdijësimin e mësimdhënësve/eve mbi ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Fotografitë nga postimi i PEN - Peer Educators Network

Po ndodh tani!

Panairi i OJQ-ve në kuadër të Prezantimin Publik të përfshirjes në arsim e fëmijëve të kthyer nga emigrimi dhe e pakicave etnike organizuar nga Deutsche Gesellschaft für ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
5 days ago

Së shpejti PEN dhe Science for Change Kosovo Movement do të lansojmë website-n dhe aplikacionin me të dhëna për ndotjen e ajrit në Prishtinë.

Sot u mbajt Asambleja e Përgjithshme e 12-të ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Përfundoi edicioni i dytë i programit “Ndryshuesit e Rinj”. Djem dhe vajza ambicioz nga Klina, Fushë Kosova, Prishtina, Ferizaji, Peja dhe Istogu sot prezantuan para Panelit Vlerësues ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Fotografitë nga postimi i PEN - Peer Educators Network

Dita e dytë filloi fuqishëm me shumë lojëra energjike të cilat na motivuan të reflektojmë se si ne i pranojmë të tjerët dhe çfarë aftësi na nevojiten të sjellim ndryshime në rrethin ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Dita 1: Kur të gjithë në grup harmonizohen për mrekulli, idetë për të sjellë ndryshim i përpilojmë me fytyra të lumtura!

Ndryshuesit/et e rinj/reja nga Prishtina, Fushë Kosova, Ferizaji, ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Arsimi është në dorën tënde | Vepro për arsim më të mirë!

A dëshironi arsim më të mirë? Mësimëdhënie më kreative? Gjithëpërfshirje në shkolla? Tekste shkollore më të mira?

Fëmijët dhe rinia janë pasuria jonë më e madhe, prandaj duhet të ... See more

Si qytetar i Kosovës unë zotohem për të ardhmen e fëmijëve tanë. Fëmijët dhe rinia janë pasuria jonë më e madhe, prandajduhet të sigurohemi që të ju ofrohen mundësitë që meritojnë. ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Përfundoi me sukses trajnimi tre ditor i programit "Ndryshuesit e Rinj". Gjashtë ide shumë interesante dhe kreative u prezantuan nga secila komunë: Gjakovë, Shtime, Prizren, Vushtrri, Podujevë ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Energjia dhe motivi për punë nuk mungojnë as në ditën e fundit të trajnimit me Ndryshuesit e Rinj. Brenda tre ditëve pjesëmarrësit/et kanë identifikuar sfidat dhe nevojat e fëmijëve në ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 1 of 39 »

Happening now! NGO Fair - GIZ

The second edition of the training for "Youth Multiplier" was held 10-12 Nov. 6 goal-driven teams came up with projects aiming at improving their communities and social inclusiveness of youth and children. #peereducators

4

This weekend another fantastic group of youngsters from 6 municipalities are attending the training for "Youth Multiplier". See more of what they're doing in the following days!

4

Better education is crucial. It's in our hands to make a change! Sign to support the campaign for better education in Kosovo: https://t.co/CzX2VavtrV

In the end the participants came up with project ideas, which will all receive funding. We're excited to see the results! #youthmultiplier

4
Load More...

3nov - 5All Day[:en]First training of the program "Youth Multiplier"[:sq]Trajnimi i parë i programit "Ndryshuesit e Rinj"[:]

10nov - 12All Day[:en]Second edition of the training for "Youth Multiplier"[:sq]Edicioni i dytë trajnues për programin "Ndryshuesit e Rinj"[:]

14novAll Day[:en]Coaching session with SBASHK as part of the PRO WO+MAN project![:sq]Seancë trajnuese me SBASHK në kuadër të projektit Pro Wo+Man[:]

14novAll Day[:en]12th General Assembly of the Making Sense project[:sq]Asambleja e Përgjithshme e 12-të e projektit Making Sense[:]

15novAll Day[:en]Training with teachers from "Musa Zajmi Hight School - Gjilan[:sq]Trajnim me mesimdhënesit/et e shkollës së mesme të ulët “ Musa Zajmi”-Gjilan[:]

Postime

Intervista me Z. Kadri Gashi mbi Klubin Bonu Burrë

Z. Kadri Gashi, Menaxher i projektit në PEN, ka folur më 28.09.2017 për projektin Klubi Bonu Burrë në emisionin “Imazhi” në RTK.

Kosovarët e rinj po “bëhen burra” duke sfiduar stereotipin gjinor

Një nismë interesante synon thyerjen e stereotipit ku “burrat gjithnjë janë ata që japin urdhra, e kanë fjalën e fundit në familje, kurse gratë të heshtin e merren me punët e shtëpisë dhe rritjen e fëmijëve”. Ajo që e dallon këtë nismë nga projektet e ngjashme për barazi gjinore është se sfidohet puna ekskluzivisht me […]

Konferenca e Veprojmë për Barazi “Gratë në Vendimmarrjen Lokale”

Më 20.09.2017 u mbajt konferenca përmbyllëse e projektit Veprojmë për Barazi. Projekti është realizuar në komunat e Drenasit, Podujevës, Mitrovicës, Vitisë, Vushtrrisë dhe Skënderajt. Gjatë konferencës prezantuam rrugëtimin e projektit për përfshirjen e grave në vendimmarrjen lokale dhe të arriturat në këto komuna përgjatë dy vjetëve dhe 62 takimeve, trajnimeve, kampanjave dhe trajnimeve me gra […]

Kosovarët e rinj po “bëhen burra” duke sfiduar stereotipin gjinor

Një nismë interesante synon thyerjen e stereotipit ku “burrat gjithnjë janë ata që japin urdhra, e kanë fjalën e fundit në familje, kurse gratë të heshtin e merren me punët e shtëpisë dhe rritjen e fëmijëve”. Ajo që e dallon këtë nismë nga projektet e ngjashme për barazi gjinore është se sfidohet puna ekskluzivisht me […]

Një kamp veror në Kopanik sjell barazi dhe tolerancë nacionale

Dyzet të rinj shqiptarë dhe serbë të Kosovës, u tubuan javën që shkoi, në një kamp veror,  në një kombinim argëtimi përmes stimulimit të punës në grup, mendimit kritik, bashkëpunimit dhe mirëqenies, dhe ndërtimi i tolerancës kanë pasur mundësi të fillojnë t’i thyejnë edhe stereotipet nacionale mes tyre. Kampi i organizuar nga “Be a Man Club/Klubi Bonu […]

Dokumente dhe publikime

Çfarë thonë të rinjtë

Donatorët dhe Partnerët

Na kontaktoni  • +381 (0) 38 223 942


  • Rr. Rexhep Mala, nr.5
    Prishtina


  • info@ngo-pen.org