About PEN

Peer Educators Network (PEN) is a non-governmental and non-profitable youth organization that aims to create a community where young men and women are empowered to act as agents of social change. PEN works all over Kosovo by being active in 36 municipalities and has over 4000 volunteers/peer educators, who are represented by Municipal Coordinators at the PEN Assembly. PEN is led by the Assembly of Members, Executive Director and employees, and advised by the Board of Directors.

The mission of PEN is to empower young men and women regardless of their gender, ethnicity, religion, sexuality or other social categories through programs which enhance their leadership skills while promoting human rights and active citizenship. PEN’s programs tackle youth empowerment and employment, volunteerism, gender equality, social innovation and entrepreneurship, environmental protection, anti-violence and healthy lifestyle.

  • People reached
  • Peer educators
  • Trainings/workshops
  • Campaigns

Work with us

Projects

Ongoing projects

Completed Projects

Completed projects

Completed Projects

Events

3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Sot më 16 Nëntor 2017 u mbajt takimi me nxënës dhe profesorë të shkollës së Sociologjisë "Mileniumi i Tretë" në zyrën e PEN.

Ndër temat që u diskutuan sot ishin dhe veprimtarija e ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Më 15 Nëntor 2017 u mbajt trajnimi me mësimdhënësit/et e Shkollës së Mesme të Ulët “Musa Zajmi” në Gjilan.

Ky trajnim kishte për qëllim vetëdijësimin e mësimdhënësve/eve mbi ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Fotografitë nga postimi i PEN - Peer Educators Network

Po ndodh tani!

Panairi i OJQ-ve në kuadër të Prezantimin Publik të përfshirjes në arsim e fëmijëve të kthyer nga emigrimi dhe e pakicave etnike organizuar nga Deutsche Gesellschaft für ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
5 days ago

Së shpejti PEN dhe Science for Change Kosovo Movement do të lansojmë website-n dhe aplikacionin me të dhëna për ndotjen e ajrit në Prishtinë.

Sot u mbajt Asambleja e Përgjithshme e 12-të ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Përfundoi edicioni i dytë i programit “Ndryshuesit e Rinj”. Djem dhe vajza ambicioz nga Klina, Fushë Kosova, Prishtina, Ferizaji, Peja dhe Istogu sot prezantuan para Panelit Vlerësues ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Fotografitë nga postimi i PEN - Peer Educators Network

Dita e dytë filloi fuqishëm me shumë lojëra energjike të cilat na motivuan të reflektojmë se si ne i pranojmë të tjerët dhe çfarë aftësi na nevojiten të sjellim ndryshime në rrethin ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Dita 1: Kur të gjithë në grup harmonizohen për mrekulli, idetë për të sjellë ndryshim i përpilojmë me fytyra të lumtura!

Ndryshuesit/et e rinj/reja nga Prishtina, Fushë Kosova, Ferizaji, ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Arsimi është në dorën tënde | Vepro për arsim më të mirë!

A dëshironi arsim më të mirë? Mësimëdhënie më kreative? Gjithëpërfshirje në shkolla? Tekste shkollore më të mira?

Fëmijët dhe rinia janë pasuria jonë më e madhe, prandaj duhet të ... See more

Si qytetar i Kosovës unë zotohem për të ardhmen e fëmijëve tanë. Fëmijët dhe rinia janë pasuria jonë më e madhe, prandajduhet të sigurohemi që të ju ofrohen mundësitë që meritojnë. ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Përfundoi me sukses trajnimi tre ditor i programit "Ndryshuesit e Rinj". Gjashtë ide shumë interesante dhe kreative u prezantuan nga secila komunë: Gjakovë, Shtime, Prizren, Vushtrri, Podujevë ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
2 weeks ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Energjia dhe motivi për punë nuk mungojnë as në ditën e fundit të trajnimit me Ndryshuesit e Rinj. Brenda tre ditëve pjesëmarrësit/et kanë identifikuar sfidat dhe nevojat e fëmijëve në ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 1 of 39 »

Happening now! NGO Fair - GIZ

The second edition of the training for "Youth Multiplier" was held 10-12 Nov. 6 goal-driven teams came up with projects aiming at improving their communities and social inclusiveness of youth and children. #peereducators

4

This weekend another fantastic group of youngsters from 6 municipalities are attending the training for "Youth Multiplier". See more of what they're doing in the following days!

4

Better education is crucial. It's in our hands to make a change! Sign to support the campaign for better education in Kosovo: https://t.co/CzX2VavtrV

In the end the participants came up with project ideas, which will all receive funding. We're excited to see the results! #youthmultiplier

4
Load More...

3nov - 5All Day[:en]First training of the program "Youth Multiplier"[:sq]Trajnimi i parë i programit "Ndryshuesit e Rinj"[:]

10nov - 12All Day[:en]Second edition of the training for "Youth Multiplier"[:sq]Edicioni i dytë trajnues për programin "Ndryshuesit e Rinj"[:]

14novAll Day[:en]Coaching session with SBASHK as part of the PRO WO+MAN project![:sq]Seancë trajnuese me SBASHK në kuadër të projektit Pro Wo+Man[:]

14novAll Day[:en]12th General Assembly of the Making Sense project[:sq]Asambleja e Përgjithshme e 12-të e projektit Making Sense[:]

15novAll Day[:en]Training with teachers from "Musa Zajmi Hight School - Gjilan[:sq]Trajnim me mesimdhënesit/et e shkollës së mesme të ulët “ Musa Zajmi”-Gjilan[:]

Posts

Interview with Mr. Kadri Gashi on Be a Man Club

Mr. Kadri Gashi, Project Manager at PEN spoke on the TV Show “Imazh” about the Be a Man Club on 28.09.2017.

Young Kosovars are “becoming men” through challenging gender stereotypes

An interesting initiative aims at breaking stereotypes that say “men are always the ones who give orders, have the last word in the family, and women keep silent and deal with housework and childbirth.” What makes this initiative so interesting from similar projects for gender equality is that the it focuses on working with boys […]

Act on Equality Concluding Conference on “Women in Local Decision-making”

On 20.09.2017 was held the concluding conference of the project Act on Equality. This project was implemented in the municipalities of Drenas, Podujeva, Mitrovica, Vitia, Vushtrri and Skënderaj. During the conference we presented the goals and efforts within the project, aiming at the inclusion of women in local decision-making, and its impact in these municipalities […]

Young Kosovars are “becoming men” through challenging gender stereotypes

An interesting initiative aims at breaking stereotypes that say “men are always the ones who give orders, have the last word in the family, and women keep silent and deal with housework and childbirth.” What makes this initiative so interesting from similar projects for gender equality is that the it focuses on working with boys […]

A summer camp in Kopaonik brings equality and tolerance

Forty young Kosovo Albanians and Kosovo Serbs gathered in the summer of 2017 to attend a summer camp focused on stimulating teamwork, critical thinking, cooperation, and well-being, and building tolerance, which enabled them to start breaking the national stereotypes between them. The camp was organized by The Be a Man Club (KBB) in Kopaonik and […]

Documents and publications

What youth say

Donors & Partners

Contact us  • +381 (0) 38 223 942


  • Rr. Rexhep Mala, nr.5
    Prishtina


  • info@ngo-pen.org