About PEN

Peer Educators Network (PEN) is a non-governmental and non-profitable youth organization that aims to create a community where young men and women are empowered to act as agents of social change. PEN works all over Kosovo by being active in 36 municipalities and has over 4000 volunteers/peer educators, who are represented by Municipal Coordinators at the PEN Assembly. PEN is led by the Assembly of Members, Executive Director and employees, and advised by the Board of Directors.

The mission of PEN is to empower young men and women regardless of their gender, ethnicity, religion, sexuality or other social categories through programs which enhance their leadership skills while promoting human rights and active citizenship. PEN’s programs tackle youth empowerment and employment, volunteerism, gender equality, social innovation and entrepreneurship, environmental protection, anti-violence and healthy lifestyle.

  • People reached
  • Peer educators
  • Trainings/workshops
  • Campaigns

Work with us

Projects

Ongoing projects

Completed Projects

Completed projects

Completed Projects

Events

2 hours ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Nxënësit/et e Shkollës Fillore "Naim Frashëri" në fshatin Zaskok të Ferizajit sollën gjithë bashkëmoshatarët/et së bashku për të organizuar një aktivitet edukativ gjatë ditës së ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 hours ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Më 17 dhe 18 tetor mbajtëm tryeza të rrumbullakëta në Gjakovë dhe Gjilan në kuadër të projektit "Parandalimi i ngacmimeve dhe konfliktit ndërmjet bashkëmoshatarëve në Komunat e Gjilanit ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
22 hours ago

THIRRJE PËR APLIKIM:

Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatar (PEN) shpall konkurs për Asistent/e për Komunikim dhe menaxhim të Rrjeteve Sociale.

Afati i fundit për aplikim: 25 tetor 2017

Për ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 day ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Kjo është mundësia juaj për t'i kontribuar klasave në shkollën tuaj duke e shfaqur talentin tuaj! Kanë mbetur edhe 7 ditë për të u bërë pjesë e Garës së Shkollave. Gara do të ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 day ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Shfaqni talentin tuaj, promovoni gjithëpërfshirjen në shkolla dhe përmirësoni klasat tuaja! Edhe 62 drejtorë dhe drejtoresha nga 4 komuna janë njoftuar për mundësinë për përmirësimin e ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 day ago

(English Below)

PEN sot mirëpriti përfaqësues/e të ambasadës Suedeze në Kosovë, Z.Anders Wollter, Chargé d’Affaires a.i. Zn. Visare Gorani dhe Zn. Karina Bråth, Zyrtare për Kosovë nga ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

(ENG Below)

Për të nisur Garën për Tabela, me mbështetjen e GIZ - projekti Ngritja e Kapaciteteve në Edukimin Bazik, më 20, 21, 26 dhe 27 shtator kemi mbajtur takime me drejtorët dhe ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 days ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

Përgjatë dy viteve të fundit një grup entuziast ambientalistësh/esh në kuadër të projektit Making Sense kanë implementuar iniciativa qytetare kundër ndotjes në disa vende partnere: ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
6 days ago

A keni dëgjuar për mundësinë e re që ofrojmë për nxënësit/et e shkollave fillore?
A punoni në shkollën tuaj për të reflektuar dhe për të përhapur një kulturë gjithëpërfshirëse ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 week ago
Photos from PEN - Peer Educators Network's post

(English Below)

Dita ndërkombëtare e vajzës u shënua sot nga Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë - PEN me aktivitete sportive. Vajza të reja të shkollës së mesme teknike “28 ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 1 of 37 »

Kanë mbetur edhe 7 ditë: https://t.co/QheQstriHH Mos e humbi mundësinë! #inclusiveedeucators #kosovo #school

Shfaqeni talentin tuaj. Tani mundeni me e përmirësu klasën tuaj. Më shumë informata: https://t.co/QheQstriHH #inclusiveeducators #School

Productive meeting with members of @MakingSenseEU- Fantastic work has been done to compile the Making Sense book.#makingsense #airpollution

3

Shkolla fillore të 12 komunave në Kosovë do të shpërblehen me tabela për të gjitha klasat. Aplikoni! Më shumë info: https://t.co/2a7o2PNGBT

To mark International Day of Girls, today PEN organized a football mini-championship for young girls under the slogan "Girls can do it too".

3
Load More...

2oct - 4All DayTraining of Trainers for the Program Youth Multipliers

2octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Klina

3octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Peja

3octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Gjakova

4octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Prizren

5octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Istog

6octAll DayMeeting with school directors from the Municipality of Mitrovica

9octAll Day[:en]Info Session with the volunteers of the Program Youth Multiplier[:sq]Sesion informues me vullnetarët/et e Programit Ndryshuesit e Rinjë[:]

11octAll Day[:en]"Girls can do it too" - Marking International Day of Girls[:sq]"Edhe vajzat munden" - Shënohet Dita Ndërkombëtare e Vajzës[:]

13oct - 15All Day[:en]Meeting of partners of the project Making Sense[:sq]Takimi i partnerëve të projektit Making Sense[:]

17octAll Day[:en]Meeting with representatives from the Embassy of Sweden in Kosovo[:sq]Takim me përfaqësues/e nga Ambasada Suedeze në Kosovë[:]

17octAll Day[:en]Round-table discussion in Gjakova on prevention of bullying and conflict among children[:sq]Tryezë diskutimi në Gjakovë mbi Parandalimin e ngacmimeve dhe konfliktit mes fëmijëve[:]

18octAll Day[:en]Round-table discussion in Gjilan on prevention of bullying and conflict among children[:sq]Tryezë diskutimi në Gjilan mbi Parandalimin e ngacmimeve dhe konfliktit mes fëmijëve[:]

Posts

Interview with Mr. Kadri Gashi on Be a Man Club

Mr. Kadri Gashi, Project Manager at PEN spoke on the TV Show “Imazh” about the Be a Man Club on 28.09.2017.

Call for Applications for Blackboard Competition

Have you heard about the new opportunity we offer for elementary school students? Is your school engaged in reflecting and spreading a inclusive culture that aids in particular the process of reintegration of children returning from migration? In cooperation with GIZ Capacity Development in Basic Education we launched a Competition for the 1300 blackboards to […]

Interview with Mr. Kadri Gashi on Be a Man Club

Mr. Kadri Gashi, Project Manager at PEN spoke on the TV Show “Imazh” about the Be a Man Club on 28.09.2017.

Young Kosovars are “becoming men” through challenging gender stereotypes

An interesting initiative aims at breaking stereotypes that say “men are always the ones who give orders, have the last word in the family, and women keep silent and deal with housework and childbirth.” What makes this initiative so interesting from similar projects for gender equality is that the it focuses on working with boys […]

Documents and publications

What youth say

Donors & Partners

Contact us  • +381 (0) 38 223 942


  • Rr. Rexhep Mala, nr.5
    Prishtina


  • info@ngo-pen.org